# #

14 Ιουλ 2011

Τα ελληνόπουλα έσπασαν τα...κοντέρ στο Ευρωπαϊκό Σχολείο!



Έλληνας ο καλύτερος μαθητής του Ευρωπαϊκού Σχολείου για τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια!
O Μιχάλης Ντινόπουλος με 9,75 στα 10 κονιορτοποίησε τα ρεκόρ των βαθμών του μπακαλορεά από συστάσεως του Σχολείου

Το Σάββατο 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα της Φιλαρμονικής του Λουξεμβούργου, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την απονομή των "μπακαλορεά" των απολυτηρίων δηλ. του Λυκείου του Ευρωπαϊκού Σχολείου.
Το απολυτήριο αυτό αποκτιέται μετά από ιδιαίτερα δύσκολες εξετάσεις, προφορικές και γραπτές ενώπιον επιτροπής καθηγητών από όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Η απόκτηση του απολυτηρίου αυτού επιτρέπει στους κατόχους του να εγγραφούν σε πανεπιστήμιο της αρεσκείας τους, σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης....

Το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου έχει 3000 περίπου μαθητές από 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος 257 μαθητές απόκτησαν τον πολυπόθητο τίτλο του μπακαλορεά. Στην λαμπρή αυτή τελετή παρίσταται η διοίκηση του Σχολείου, οι πρέσβεις των χωρών μελών ή εκπρόσωποί τους, ο υπουργός Παιδείας του Λουξεμβούργου οι τελειόφοιτοι, οι γονείς και οι φίλοι τους. Ορχήστρα αποτελούμενη από μαθητές του Σχολείου "ντύνει" καλλιτεχνικά την εκδήλωση.

Μετά από τις καθιερωμένες ομιλίες, με αλφαβητική σειρά ο κάθε μαθητής και μαθήτρια παραλαμβάνει το απολυτήριό του από τα χέρια των εκπροσώπων του σχολείου. Στη συνέχεια κάθε χώρα βραβεύει τον καλύτερο μαθητή της. Δίδονται και άλλα βραβεία όπως για παράδειγμα στα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, αλλά και στο Σχέδιο και στη Γυμναστική.
.
Αυτό που περιμένουν όμως όλοι με αγωνία, που είναι και το πιο εντυπωσιακό και με το οποίο κλείνει η εκδήλωση, είναι να μάθουν ποιος μαθητής από τους 257 που διαγωνίστηκαν από όλες τις φυλές του Ισραήλ που φοιτούν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο θα επιτύχει τον καλύτερο βαθμό. Ποιος θα είναι ο πρώτος των πρώτων! Ο παρουσιαστής ανεβαίνει στο βήμα για την τελική ανακοίνωση και απόλυτη σιγή απλώνεται στην αίθουσα.
Η Ελλάδα δια των εκπροσώπων της που δεν είναι άλλοι από τα ελληνόπουλα της διασποράς, για τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια πέτυχε το δύσκολο κατόρθωμα της πρωτιάς.. Και στους χαλεπούς καιρούς που περνάει η χώρα, επιτυχίες σαν και αυτή δίνουν πόντους στην Ελλάδα που τόσο τους έχει ανάγκη. Και ενώ τις προηγούμενες φορές οι νικήτριες ήταν κορίτσια, (Τσίγκου, Ορφανού και Ζαχαρή), φέτος ένα αγόρι ο Μιχάλης Ντινόπουλος με 9,75 στα 10 κονιορτοποίησε τα ρεκόρ των βαθμών του μπακαλορεά από συστάσεως Ευρωπαϊκού Σχολείου Λουξεμβούργου. Ο δίδυμος αδελφός του ανέβηκε επίσης στο βάθρο για να πάρει βραβείο του καλύτερου μαθητή στη Χημεία. Όλα τα ελληνόπουλα (και αυτό μεταξύ άλλων δείχνει και το φιλοπρόοδον της ράτσας μας) πέτυχαν στις εξετάσεις τους και εγγράφονται ήδη στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και όχι μόνο, για τις ανώτατες σπουδές τους.
Βλέποντας όλα αυτά αρχίζουμε σιγά-σιγά να καταλαβαίνουμε κι εκείνον τον αρχαίο Έλληνα που τον έλεγαν Αρχιμήδη, όταν είπε: «Δος μοι ποι σταθώ και την γαν κινάσω». Δος μου κάπου για να σταθώ και θα κουνήσω τη γη. Το είπε όταν κατάλαβε τη σημασία του μοχλού στη Φυσική. Πού να σταθεί ο Αρχιμήδης; Πού να σταθούμε όλοι μας; Αν είχαμε πού να σταθούμε, θα κουνούσαμε τη γη, μόνο και μόνο με το ανθρώπινο δυναμικό που έχομε. Που ξεδιπλώνει τα φτερά του και διαπρέπει εκεί που αυτοί που σε κρίνουν, σε κρίνουν από την αξία σου και μόνο. Γιατί έτσι όπως είμαστε τώρα, δεν στεκόμαστε πουθενά. Είμαστε μετέωροι. Αιωρούμενοι. Είμαστε φτερά στον άνεμο. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τα πράγματα!
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.