# #

16 Ιουλ 2011

Ζουν σε "άλλο κόσμο"-όχι απλά δε θα σας βοηθήσουν,αλλά διαρκώς θέλουν να αρπάξουν κι άλλα

...Και θα το κάνουν, αν δε σταματηθούν.Ποιος θα λυπηθεί την Τίνα Μπιρμπίλη; Την έκαναν πρέσβειρα του ΟΟΣΑ με δωρεάν σπίτι στο Παρίσι, οδηγό και μάγειρα...
Πρέσβειρα-με οδηγό και μάγειρα- η Τίνα!

Σε αυτή τη χώρα δεν πάει κανένας χαμένος! Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι μάλλον πάει η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη!
Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια και η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι τεράστια, με αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική αντιπροσωπεία.
Στις παροχές περιλαμβάνεται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα....
Ουάου!
«Δώστε μου χρήματα να ταΐσω τα παιδιά μου», είπε ο ληστής
«Δώστε μου χρήματα για να ταΐσω τα παιδιά μου» είπε άτομο με ...καλυμμένο το πρόσωπο του στον ταμία υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στη Ρόδο και με την απειλή όπλου του πήρε 2.700 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη στις 8.30 το πρωί και ο δράστης μετά την πράξη του επιβιβάστηκε σε μοτοποδήλατο και εξαφανίστηκε.
Ο υπερχρεωμένος της διπλανής πόρτας, στα όρια της αντοχής του
«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ», ΛΕΕΙ Η Π. ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΖΩ

Είναι άνθρωποι που μέχρι χθες είχαν τις δουλειές τους, πλήρεις μισθούς ή συντάξεις και εκπλήρωναν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες

Υπερχρεωμένοι οφειλέτες. Δύο λέξεις πίσω απ' τις οποίες κρύβονται χιλιάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας -γιατί περί αυτού πρόκειται- με τη δική του ξεχωριστή ιστορία ο καθένας, που πορεύονται όμως σε δρόμους παράλληλους.

Ανθρωποι στα όρια της αντοχής τους και πέρα απ' αυτά, πίσω απ' τους αριθμούς, τα ποσοστά, τους δείκτες - στο 13% με 14% έφτασε ο δείκτης για τα δάνεια σε καθυστέρηση, από το 10% που ήταν στα τέλη του 2010.

«Εγώ είπα, πρώτη φορά έχω δει τόσους άντρες να κλαίνε», λέει η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, γενική διευθύντρια της Ενωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής».

«Η πλειοψηφία αυτών που έρχονται είναι σε απόγνωση», σημειώνει. «Είναι άνθρωποι που έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική τους ισορροπία και υγεία, που έχουν διαρρήξει τις οικογενειακές τους σχέσεις εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Νιώθουν τύψεις. Προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε. Συνήθως πρόκειται για τη μέση ελληνική οικογένεια. Ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι. Ανάμεσά τους και άνθρωποι που έχασαν σε μια μέρα τα πάντα. Νέα ζευγάρια που δούλευαν μαζί στην ίδια εταιρεία και απολύθηκαν...».
Απολύουν εργαζόμενους για να προσλάβουν νέους με 592 ευρώ μεικτά
Το τελευταίο διάστημα η «Αρωγή», στη Λάρισα, του ομίλου «EUROMEDICA», απέλυσε 20 εργαζόμενους, λόγω μείωσης των εσόδων όπως ισχυρίζεται η διεύθυνση του ομίλου.

Πάντως το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών του νομού Λάρισας καταγγέλλει την επιχείρηση ότι «την ίδια ώρα, μέσω αγγελιών, ζητά να προσλάβει προσωπικό, στοχεύοντας στην αξιοποίηση της διάταξης που πρόσφατα έφερε και ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση και αφορά εργατικό δυναμικό ηλικίας 18-25 ετών, το οποίο θα αμείβεται με 592 ευρώ μεικτά».


Μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο ο μισθός της Λαγκάρντ
Ο μισθός θα φτάνει τα 551.700 δολαρία το χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πιο αναλυτικά ο βασικός της μισθός είναι 467.940 δολάρια το χρόνο, ενώ θα λαμβάνει και επίδομα για έξοδα παράστασης ύψους 83.760 δολαρίων το χρόνο. Ο μηνιαίος της μισθός είναι 31.700 ευρώ.
Citigroup: Αύξηση 24% στα καθαρά κέρδη α' 3μηνου
Ανώτερες των προσδοκιών της αγοράς αποδείχθηκαν οι οικονομικές επιδόσεις της Citigroup στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2011, όπως άλλωστε συνέβη και με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μια ημέρα νωρίτερα ο έτερος τραπεζικός κολοσσός των ΗΠΑ, JP Morgan.

Ειδικότερα, η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 24% στα 3,34 δισ. δολάρια ή 1,09 δολ. ανά μετοχή από 2,7 δισ. δολ. ή 0,9 δολ./μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
JPMorgan: Ανώτερα των προσδοκιών τα κέρδη β' 3μήνου
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν για τις αγορές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 η JPMorgan.

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός κατέγραψε καθαρά κέρδη 5,43 δισ. δολ. το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, ποσό που αντιστοιχεί σε 1,27 δολ./μετοχή, έναντι 4,8 δισ. δολ. ή 1,09 δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Ιταλία: Στα 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό το κόστος της «λιτότητας Μπερλουσκόνι»
Αίσθηση προκαλεί η «εξαφάνιση» του συνήθως λαλίστατου Μπερλουσκόνι από τα εγχώρια ΜΜΕ παρά τις κρίσιμες στιγμές που διανύει η Ιταλία

Σύμφωνα με στοιχεία και υπολογισμούς της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα, τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να επιβαρύνουν τις ιταλικές οικογένειες με περίπου χίλια ευρώ μέσα στην επόμενη διετία.

Όπως γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου, "αν δεν βρεθεί κάποια εναλλακτική λύση, μέχρι το 2013 πρόκειται να καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές που αντιστοιχούν, συνολικά, σε εκατόν τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Για τις οικογένειες, το κόστος θα είναι βαρύτατο. Ένας οικογενειάρχης με δυο παιδιά, μη απασχολούμενη σύζυγο και στεγαστικό δάνειο μπορεί να επιβαρυνθεί, τελικά, με περίπου χίλια ευρώ".

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/07/blog-post_9832.html 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.