# #

14 Ιουλ 2011

Στα πρόθυρα πτώχευσης η Εκκλησία!

Ρίγη συγκίνησης και αίσθημα εθνικής συσπείρωσης και αλληλεγγύης, διαπέρασαν όλους μας όταν ακούσαμε τον σεβάσμιο Μητροπολίτη Άνθιμο να αποκαλύπτει την αδυναμία της Εκκλησίας να επωμιστεί το βάρος της μισθοδοσίας του κλήρου.
συλλαλητήριο υπέρ της εκκλησίας
                                                   συλλαλητήριο υπέρ της εκκλησίας

Η απάντηση του ελληνικού λαού ήταν άμεση και συγκινητική. Με συλλαλητήρια και διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα, ο λαός εκφράζει στην συμπαράσταση του στον βασανισμένο κλάδο των κληρικών ενώ φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει έρανο για την αύξηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Με κύρια συνθήματα: ” Άνθιμε είμαστε μαζί σου”, “Δίπλα μας στην Χούντα – Δίπλα μας στην κρίση” και “Κάτω τα χέρια από την περιουσία της Εκκλησίας, τα λεφτά ανήκουν στον Θεό”, χιλιάδες...
διαδηλωτές εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την άδικη αντιμετώπιση που δέχεται η Εκκλησία από την κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος του κλήρου με δήλωση που έκανε το πρωί στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έκανε έκκληση να “σκύψει” (και πάλι) ο ελληνικός λαός πάνω από το πρόβλημα της Εκκλησίας και να βοηθήσουν όλοι μαζί σε αυτήν την ύστατη ώρα της κρίσης.
“Το πετρέλαιο έχει πάει στα ύψη και οι μοναχοί του Αγίου Όρους αδυνατούν να φουλάρουν τα Land Rover και τα Land Cruiser, ο δρόμος του Θεού είναι δύσβατος και δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με απλά συμβατικά αυτοκίνητα”.
“Τα ενοίκια από τα αμέτρητα εκκλησιαστικά διαμερίσματα δεν λαμβάνονται στην ώρα τους, καθώς οι ενοικιαστές αδυνατούν να πληρώσουν και η εκκλησία αναγκάζεται να πληρώνει αδρά δικηγόρους για να επισπεύσουν τις εξώσεις”.
“Η τιμή του χρυσού έχει εκτοξευτεί και τα χρυσά ιμάτια και τα σκήπτρα των δεσποτάδων κοστίζουν ακόμα πιο ακριβά”.
“Οι ¨διευκολύνσεις” της κυβέρνησης προς απόκτηση ψηφοφόρων έχουν μειωθεί δραματικά λόγω κρίσης”.
Δίπλα μας στην χούντα - Δίπλα μας στην κρίση
Δίπλα μας στην χούντα - Δίπλα μας στην κρίση
Οι ανατριχιαστικές αυτές αποκαλύψεις που έκανε για το δράμα που ζουν οι κληρικοί στην Ελλάδα έφεραν δάκρυα στα μάτια των διαδηλωτών, που αυτή την φορά δεν προέρχονταν από δακρυγόνα και χημικά μιας και για πρώτη φορά τα ΜΑΤ συμμετέχουν και αυτά στις διαδηλώσεις.

http://www.epicnews.gr/prostest-for-the-churc-2043/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.