# #

30 Απρ 2011

Ο βιασμός, το email και το πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό...Αλυσιδωτές αντιδράσεις και... μποϊκοτάζ



Οργή στη Σουηδία μετά από απάντηση διπλωματικού υπαλλήλου της πρεσβείας μας στη Στοκχόλμη. Πολίτης διαμαρτυρήθηκε για περιστατικό βιασμού στη Σάμο και εισέπραξε ειρωνεία. Κάλεσμα για μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας από Σουηδικά ΜΜΕ
  

Μια ειρωνική απάντηση του εμπορικού ακόλουθου της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη σε Σουηδό πολίτη, λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, καθώς κατηγόρησε τις Σουηδέζες τουρίστριες για ...
προκλητική συμπεριφορά στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" στις 13 Απριλίου ο Jan Tordsson, έστειλε email προς την ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, διαμαρτυρόμενος για τη μη άσκηση δίωξης σε βάρος Έλληνα στη Σάμο, μετά από καταγγελία Σουηδέζας ότι βιάστηκε το καλοκαίρι του 2009.
Στο email απάντησε ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας, ο οποίος ανέφερε ότι οι Σουηδοί θα πρέπει να ντρέπονται για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι γυναίκες τους στο εξωτερικό.
Επίσης επικαλείται την υπόθεση Ασάνζ και τη μαρτυρία οδηγού ταξί ώστε να υποστηρίξει ότι οι Σουηδέζες, υποβάλλουν συνεχώς μηνύσεις για δήθεν βιασμούς για να εισπράττουν αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εμπορικός ακόλουθος, αφήνει να εννοηθεί ότι η χρονική συγκυρία της καταγγελίας είναι ύποπτη και το αποδίδει στην προσπάθεια Σουηδών τουριστικών πρακτόρων να πλήξουν την Ελλάδα και να στείλουν τουρίστες στην Τουρκία.
Τέλος απαιτεί περισσότερη ευγένεια από τον Σουηδό πολίτη, που έστειλε μήνυμα στην πρεσβεία.
Ο Jan Tordsson, γνωστοποίησε το περιεχόμενο των επιστολών σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού TV4, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις.
Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα το ίδιο κανάλι είχε παρουσιάσει ρεπορτάζ σχετικά με την καταγγελία της 50χρονης, η οποία είχε δηλώσει ότι βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε.
Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι όταν εξετάστηκε σε νοσοκομείο στη Σουηδία, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και τραυματισμούς στην κοιλιακή χώρα.
Αλυσιδωτές αντιδράσεις και... μποϊκοτάζ
Μετά την δημοσίευση των επιστολών, η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας στις 24 Απριλίου, κάλεσε σε μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας, ενώ ήδη παρατηρείται μείωση στις κρατήσεις.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον εμπορικό ακόλουθο στην Αθήνα, ενώ η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Σουηδία υποστήριξε ότι ο διπλωματικός υπάλληλος εξέφραζε προσωπικές του απόψεις.
Πυροσβεστικό ρόλο ανέλαβε και η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και να κατευνάσει την οργή των Σουηδών.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.