# #

16 Απρ 2011

Πληρώσαμε το χρέος μας προς την Ελλάδα, λένε οι Γερμανοί


 



Απέρριψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τη θέση, σύμφωνα με την οποία η χώρα του χρωστά πολλά δισ. ευρώ στην Ελλάδα, από τον καιρό της κατοχής. «Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση», τόνισε ο Αντρέας Πέσκε.Παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Δυτική Γερμανία πλήρωσε στην Ελλάδα ...115 εκατ. μάρκα (περίπου 60 εκατ. ευρώ), βάσει των συμφωνιών της δεκαετίας του 1960 για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Πρόσθεσε ότι και οι Έλληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία αποζημιώθηκαν, μέσω του ιδρύματος “Μνήμη, ευθύνη και μέλλον”, το οποίο έδωσε 4,4, δισ. ευρώ σε 1,7 εκατομμύρια θύματα του Ναζισμού, σε περισσότερες από εκατό χώρες. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου υπογράμμισε ότι η Γερμανία έχει βοηθήσει την Ελλάδα, από το 1960 έως σήμερα, με περισσότερα από 32 δισ. μάρκα (16,3 δισ. ευρώ), σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όσον αφορά στο προκλητικό εξώφυλλο του περιοδικού “Focus”, o Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ούλριχ Βίλεμ, σχολίασε ότι η ελευθεράι του Τύπου είναι κατοχυρωμένη στη Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.