# #

2 Απρ 2011

Εκλιπαρούν για εκεχειρία οι επαναστάτες στην Λιβύη!



ImageΑρνείται ο Μ.Καντάφι να δεχθεί την εκεχειρία που του πρότειναν οι αντικαθεστωτικοί που στο έδαφος έχουν ηττηθεί σε ολόκληρη την Λιβύη και επιβιώνουν μόνο χάρη στους ανηλεείς βομβαρδισμούς των κυνερνητικών δυνάμεων από το ΝΑΤΟ. "Η πρόταση για εκεχειρία, που κατατέθηκε από τους εξεγερμένους, δεν γίνεται δεκτή από την κυβέρνηση στην Τρίπολη. Τα κυβερνητικά στρατεύματα θα επιμείνουν να πολιορκούν για να απελευθερώσουν τις λιβυκές πόλεις, καθώς επίσης και να προβαίνουν σε παροχή πυρών υποστίρξης στα μαχόμενα κυβερνητικά στρατεύματα". Τέλος, χαρακτήρισε τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, ως "έγκλημα, στρεφόμενο κατά της ανθρωπότητας".
Λϊγες ώρες πριν οι εξεγερμένοι στη Λιβύη δήλωσαν ότι ήθελαν κατάπαυση...

του πυρός, υπό τον όρο ότι οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι θα διακόψουν την επίθεση εναντίον των πόλεων που έχουν καταλάβει, δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπροσωπευτικού οργάνου των εξεγερμένων, Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ.

"Είμαστε έτοιμοι για μια κατάπαυση του πυρός, με τον όρο ότι οι αδελφοί μας στις δυτικές πόλεις θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα και οι (φιλοκανταφικές) δυνάμεις που πολιορκούν τις πόλεις μας θα αποσυρθούν" δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βεγγάζη ο Αμπντελτζαλίλ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης.

Ο Αμπντελτζαλίλ έκανε δηλώσεις έπειτα από συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, τον Ιορδανό Αμπντέλ Ιλάχ Χατίμπ.

Στο μεταξύ οι κυβερνητικές δυνάμεις που προσέβαλαν θέσεις των επαναστατών στη Μιζουράτα, που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τηλεόραση του BBC, ένας Λίβυος γιατρός δήλωσε πως από τα αεροπορικά πλήγματα του δυτικού συνασπισμού σκοτώθηκαν την Τετάρτη κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα (ανατολική Λιβύη) επτά άμαχοι, οι περισσότεροι παιδιά, και τραυματίσθηκαν 25.

Ο γιατρός είπε στον ανταποκριτή του BBC πως τον κάλεσαν σ' ένα χωριό σε απόσταση 15 χλμ. από την Μπρέγκα, όταν επλήγη από τα αεροπλάνα μια φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων υποστηρικτών του Καντάφι.

Ένα ρυμουλκούμενο όχημα που περιείχε πυρομαχικά εξερράγη ανάμεσα σε δύο κατοικίες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν νεαρά κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 12 ως 20 ετών, μετέδωσε επίσης το BBC. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Μάχες διεξάγονται κοντά στην Μπρέγκα ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι, ενώ η κακοκαιρία δημιουργεί εδώ και πολλές ημέρες εμπόδια στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού.

Η γραμμή του μετώπου βρισκόταν το πρωί στα περίχωρα της Μπρέγκα, όμως για πρώτη φορά οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή από την Αζνταμπίγια (σε απόσταση 80 χλμ. από την Μπρέγκα), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.