# #

22 Απρ 2011

Η Ολλανδία δεν αναγνωρίζει τους Λίβυους επαναστάτες - Αναγνώριση κράτους ζήτησε ο Αμπάς από Γαλλία



ImageΗ Ολλανδία αρνείται να αναγνωρίσει τους επαναστάτες της Λιβύης ως επίσημο συνομιλητή και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε σήμερα την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους σε συνάντησή του με τον Ν.Σαρκοζί, σε μία παράλληλη εξέλιξη που δείχνει μερικές όψεις του προβλήματος σήμερα στον αραβικό κόσμο. Ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών, Ούρι Ρόζενταλ, δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ότι η επιλογή της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Κατάρ να αναγνωρίσουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) της Λιβύης, δε είναι «στον σωστό δρόμο».
"Η ολλανδική κυβέρνηση δεν ακολουθεί τους
Γάλλους και τους Ιταλούς στον δρόμο της αναγνώρισης του Μεταβατικού Συμβουλίου», τόνισε.
"Δεν πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος, αλλά προσπαθούμε πραγματικά να είμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους του Μεταβατικού Συμβουλίου και τη Βεγγάζη, με σκοπό να τους βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς όπου μπορούμε», δήλωσε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον.
Στις 10 Μαρτίου, η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το CNT, ως νόμιμο συνομιλητή στη Λιβύη. Το Κατάρ, και μετά η Ιταλία ακολούθησαν το βήμα αυτό.
Οι ΗΠΑ δηλώνουν, εδώ και εβδομάδες, ότι εκτιμούν την πιθανότητα να αναγνωρίσουν το CNT, διατηρώντας όμως τις επαφές και με άλλες ομάδες.
Η Ολλανδία συμμετέχει στις επιχειρήσεις στη Λιβύη με έξι αεροσκάφη F-16, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού εν πτήσει και ένα ναρκαλιευτικό.
Τα ολλανδικά πολεμικά αεροσκάφη, που επιτηρούν την ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων, δεν έχουν την άδεια να πλήξουν στόχους στη θάλασσα ή την ξηρά, ή να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε σήμερα την γαλλική αναγνώριση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους κατά την συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.
Αυξάνουν συνεχώς οι ενδείξεις ότι ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος θα πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς, δήλωσε ο πρόεδρος Αμπάς μιλώντας στην τηλεόραση France 24, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να επιστρέψουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές.
Σημειώνεται ότι ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Γαλλία προετοιμάζεται να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος.
Η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων έχει παγώσει από τον Σεπτέμβριο λόγω της άρνησης του Ισραήλ να ακούσει την έκκληση της παλαιστινιακής πλευράς για την μη ανανέωση του μορατόριου ανοικοδόμησης νέων εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.