# #

30 Απρ 2011

Κόλπο και με τις εκλογές στην ΠΓΔΜ



Θέμα με το πώς θα ψηφίσουν οι 490 Σκοπιανοί που ζουν στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μετά την άρνηση έξι ελληνικών εφημερίδων να δημοσιεύσουν τις σχετικές ανακοινώσεις, όπου η γειτονική χώρα αναφερόταν ως «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία της γείτονος, για πρώτη φορά φέτος, στις εκλογές της 5ης Ιουνίου, θα λάβει μέρος και η ομογένεια της ΠΓΔΜ, που θα εκλέξει τρεις βουλευτές – από έναν στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.

Προκειμένου οι ομογενείς ψηφοφόροι να λάβουν γνώση και να προσέλθουν στις κατά τόπους διπλωματικές αντιπροσωπείες της ΠΓΔΜ για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να δημοσιευθεί δημόσια πρόσκληση στον Τύπο όλων των χωρών.

Έτσι, ..
το Γραφείο Συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα και το προξενείο της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη απέστειλαν τις σχετικές ανακοινώσεις σε έξι ελληνικές εφημερίδες (τρεις της Αθήνας και τρεις της Θεσσαλονίκης), όπου όμως η χώρα αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Οι ελληνικές εφημερίδες αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν τις προσκλήσεις και τώρα, με δεδομένο ότι χωρίς την δημοσίευση απαγορεύεται από τον νόμο η συμμετοχή στις εκλογές, δημιουργείται πρόβλημα όσον αφορά την εκ μέρους των Σκοπιανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα συμμετοχή τους στις εκλογές. 

Ενδιαφέρουσα παράμετρος της υπόθεσης: Είναι προφανές ότι τα Σκόπια έδωσαν εντολή σε όλες τους τις πρεσβείες να στείλουν προσκλήσεις με την επωνυμία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Και με δεδομένο ότι τέτοιες προσκλήσεις έχουν σταλεί στις εφημερίδες όλου του κόσμου (οι οποίες δεν έχουν την ίδια ευαισθησία με τις δικές μας), είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» φιγουράρει παντού ανά την υφήλιο, ως εάν το πρόβλημα να έχει λυθεί!

πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.