# #

16 Αυγ 2010

Πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου εντοπίσθηκαν στο Αφγανιστάν ....TYXAIO ? ? ?


Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010


Πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου εντοπίσθηκαν στο Αφγανιστάν

Share

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Ορυχείων του Αφγανιστάν, γεωλόγοι εντόπισαν στα βόρεια της χώρας πλούσιο κοίτασμα πετρελαίου. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις το κοίτασμα μπορεί να δώσει 1,8 δις βαρέλια. Η ανακοίνωση αυτή της κυβέρνησης έρχεται μετά από μια διεθνή καμπάνια πρόσκληση της κυβέρνησης σε επενδυτές για την.....




εκμετάλλευση των φυσικών πηγών της χώρας.

Είχε προηγηθεί μια αμερικανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία το υπέδαφος του Αφγανιστάν διαθέτει πλούσια κοιτάσματα σε σιδήρου, λιθίου, χαλκού και χρυσού αξίας περίπου ενός τρις δολαρίων. Ο Υπουργός Ορυχείων τις χώρας, δήλωσε ότι οι συνεργάτες του εκτιμούν την αξία των κοιτασμάτων στο Αφγανιστάν σε περισσότερα από τρία τρις δολάρια.

Σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό Ορυχείων της χώρας, το υπέδαφος του Αφγανιστάν διαθέτει περισσότερες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, απ΄όσο υπολογίζεται. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην επαρχία Kunduz, εκεί που επιχειρεί η γερμανική στρατιωτική δύναμη, η συνολική αξία των κοιτασμάτων ξεπερνάει τα 180 δις δολάρια.

Μόνο το μάρμαρο που βρίσκεται στο υπέδαφος του Αφγανιστάν έχει μια αξία που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 150 με 200 δις δολάρια.

Το πρόβλημα βέβαια δεν ο εντοπισμός των κοιτασμάτων, αλλά η απουσία υποδομών, η πολιτική αστάθεια και η επικινδυνότητα προσβασιμότητας των περιοχών εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Μέχρι τώρα οι επενδυτές κρατάνε αποστάσεις, με εξαίρεση την Κίνα, της οποίας οι επιχειρήσεις Jiangxi Copper Co και China Metallurgical Group Corp, που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα τεράστια κοιτάσματα χαλκού στο Aynak νότια της Kabul. Για την εκμετάλλευση αυτού του τεράστιου κοιτάσματος επενδύουν 4 δις δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα μη στρατιωτική επένδυση στο Αφγανιστάν.



.kentri.gr

/ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.