# #

10 Αυγ 2010

οι μεγαλύτεροι οπαδοί του κρέατος είναι οι Δανοί, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Σουηδοί, ενώ τη μικρότερη κατανάλωση κάνουν οι 'Ελληνες.

Τρώτε κρέας; Γίνεστε κρέας!


Σύνδεση ανάμεσα στη μεγάλη κατανάλωση κρέατος και την αύξηση του σωματικού βάρους βρήκαν ερευνητές του πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου, έπειτα από επιδημιολογική μελέτη σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν τη συνήθεια να τρώνε πολύ κρέας έπαιρναν περισσότερο βάρος σε διάστημα 5 ετών από εκείνους που κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων, αλλά λιγότερο κρέας. Όταν μάλιστα εξέτασαν διαφορετικούς τύπους κρέατος, οι ερευνητές διαπίστωσαν μεγαλύτερη σύνδεση ανάμεσα στην αύξηση βάρους και την κατανάλωση πουλερικών, εν συνεχεία στην κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και τέλος κόκκινου κρέατος. Δεδομένου πάντως ότι πρόκειται για μία επιδημιολογική μελέτη, οι ερευνητές δεν έλαβαν ίσως υπ' όψιν τους ότι οι άνθρωποι που τρώνε πολύ κοτόπουλο είναι συχνά εκείνοι που προσπαθούν να χάσουν κιλά και άρα έχουν εκ προοιμίου πρόβλημα με το βάρος τους. Η έρευνα πάντως του Imperial College έδειξε ότι όσο περισσότερο κρέας έτρωγαν οι συμμετέχοντες τόσο περισσότερο βάρος έπαιρναν. Για κάθε επιπλέον 250 γραμμάρια κρέατος ημερησίως η τελική αύξηση του βάρους έπειτα από πέντε χρόνια έφτανε τα 2,2 κιλά. Τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν ότι αν κάποιος μειώσει την κατανάλωση κρέατος «ενδέχεται να βελτιώσει τον έλεγχο του βάρους του». Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι εάν και οι διαφορές 2-3 κιλών δεν φαίνονται σημαντικές από ατομικής σκοπιάς, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε επίπεδο πληθυσμού. Στην έρευνα πήραν μέρος 100.000 άντρες και 270.000 γυναίκες από δέκα χώρες της Ευρώπης. Προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι οπαδοί του κρέατος είναι οι Δανοί, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Σουηδοί, ενώ τη μικρότερη κατανάλωση κάνουν οι 'Ελληνες.

.....http://leodokardos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.