# #

29 Ιουλ 2010

Ουγγαρία: «Μπορούμε χωρίς το ΔΝΤ»

«Χαίρει υγείας η ουγγρική οικονομία, δεν χρειάζεται, πλέον, τη βοήθεια του ΔΝΤ», τόνισε σήμερα στη Βουδαπέστη ο υφυπουργός Οικονομίας Ζόλταν Τσέφαλβαϊ. «Αρα, μπορούμε να ξεπεράσουμε το ΔΝΤ, καλύτερα έτσι», πρόσθεσε αμέσως.
«Η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας...
, πλέον, είναι να συμφωνήσει με την ΕΕ», επισήμανε περαιτέρω ο ίδιος, μιλώντας σήμερα αποκλειστικά στο Γαλλικό πρακτορείο. Ταυτόσημη θέση εξέφρασε δημόσια η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Αννα Νάγκι.
Η Ουγγαρία, τον Οκτώβριο 2008 δανειοδοτήθηκε θεωρητικά με 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, «επικείμενης της χρεοκοπίας της», από το ποσό αυτό έχει λάβει την πρώτη, μόνον, δόση, ενώ απομένουν άλλες δύο.
Με το ΔΝΤ, οι διαβουλεύσεις της Βουδαπέστης διακόπηκαν βίαια την 17η Ιουλίου, όταν μονομερώς η κυβέρνηση φορολόγησε τις τράπεζες, προσδοκώντας επιπλέον δημόσια έσοδα 650 εκατ. ευρώ. «Στόχος», η περιστολή του δημοσίου ελλείμματος στο 3,8% του ΑΕΠ στο κοντινό μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουγγρική τράπεζα «OTP» κατετάγη δεύτερη ανάμεσα στις 91 ευρωπαϊκές τράπεζες που πέρασαν το τεστ προσομοίωσης ακραίων κινδύνων, ενώ επτά από αυτές «απέτυχαν».                ..........www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.