# #

15 Ιουν 2010

Ματαιώθηκε η Ισραηλινή νηοπομπή διαμαρτυρίας


του Γαβριήλ Χαρίτου-
Όπως μετέδωσε το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο, ματαιώθηκε απόψε η σχεδιαζόμενη ισραηλινή νηοπομπή διαμαρτυρίας που διοργανωνόταν από ισραηλινούς πολίτες, με επικεφαλής τον 63χρονο συνταξιούχο Pinhas Har Zahav, επιχειρηματίες και δεκάδες εθελοντές, με σκοπό να καταδικασθεί η τουρκική κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Χθες είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές ότι η νηοπομπή διαμαρτυρίας θα ξεκινούσε από τις ισραηλινές ακτές την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουνίου με προορισμό τις ακτές της κατεχόμενης Καρπασίας.
Από το ισραηλινό ραδιόφωνο μεταδόθηκε ότι η ματαίωση της νηοπομπής αυτής οφείλεται σε παρέμβαση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών και άλλων συναρμοδίων υπηρεσιών ασφαλείας, καθότι κρίθηκε ότι η πραγματοποίησή της θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες ισραηλινοτουρκικές σχέσεις.
Εκτιμάται ότι η παρέμβαση της ισραηλινής κυβέρνησης προκλήθηκε και από το γεγονός ότι ήδη από σήμερα διεξάγεται έκτακτη στρατιωτική άσκηση του κατοχικού στρατού ξηράς και του ναυτικού στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε στο ελληνικό διαδίκτυο χθες το Insider.............https://hellenicspace.wordpress.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.