19 Ιουν 2010

στη 2η θέση ως προς την πιθανότητα πτώχευσης η Ελλαδα πισω πλεον μονο απο την Βενεζουελα...

Στη 2η θέση στη λίστα με τα περισσότερο πιθανά προς πτώχευση κράτη επέστρεψε την Τετάρτη η Ελλάδα, με την υπολογιζόμενη με βάση τα CDS πιθανότητα να αγγίζει το 50%, και την τιμή των ελληνικών CDS να φτάνει τις 834 μονάδες βάσης. Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται, πλέον, μόνον η Βενεζουέλα, ενώ η Αργεντινή, το Πακιστάν, η Ουκρανία και το Ιράκ καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις, με το Ντουμπάι και την Πορτογαλία να συμπληρώνουν την 8άδα.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν τα CDS της Ισπανίας, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 5,04% με την υπολογιζόμενη με αυτά πιθανότητα πτώχευσης της Ισπανίας να φτάνει το 19,52%, ενώ τα ελληνικά CDS .....
.κατέγραψαν την 4η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στον κόσμο την Τετάρτη, αυξανόμενα κατά 2,79%. Τα srpeads του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ξεπέρασαν τις 740 μονάδες βάσης την Τετάρτη, για να σταθεροποιηθούν στις 699, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς έφτασε στο υψηλό του στο 10,10%, πριν υποχωρήσει στο 9,46%.

Από την αρχή του έτους ο μεγάλος κερδισμένος της αγοράς ομολόγων είναι η Γερμανία, καθώς τα ομόλογα της έχουν ενισχυθεί κατά 6,7% εξαιτίας της πολύ μεγάλης ζήτησης που καταγράφηκε για την ασφάλεια που παρέχει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, εν μέσω της ‘ελληνικής’ και της ‘ευρωπαϊκής’ κρίσης. Στο 4,4% ήταν η άνοδο των ομολόγων για τις ΗΠΑ, ενώ στο 4,6% για τη Βρετανία, με τις τρεις χώρες να συμπληρώνουν την τριάδα που κέρδισε περισσότερο από την κρίση ως προς την εξασφάλιση χαμηλού κόστους δανεισμό. Αντίθετα, τα ελληνικά ομόλογα έχασαν 11% μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς, ποσοστό που αποτελεί διεθνές ρεκόρ.Η αύξηση του χρηματοπιστωτικού ρίσκου ασκεί σημαντικές πιέσεις στην Ισπανία ενόψει των προσεχών εκδόσεων ομολόγων της, με το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της να αυξάνεται στο 4,90% την Τετάρτη, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο της Πορτογαλίας διαμορφώθηκε στο 5,66%.Στο ΧΑ, ο ΓΔ έκλεισε με απώλειες, με το 3F2010 να βαθμολογεί τη βραχυπρόθεσμη τάση του με +13,06%, τιμή η οποία θα μετατραπεί σε αρνητική στην περίπτωση κλεισίματος κάτω από τις 1506 μονάδες, δηλαδή σε ποσοστό 1,12% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης.Η μεσοπρόθεσμη βαθμολογία του ΓΔ παραμένει αρνητική για 10 διαδοχικές εβδομάδες, με την τιμή που δίνει στη μεσοπρόθεσμη τάση να είναι –30,08%, ενώ προϋπόθεση για μετατροπή της βαθμολογίας σε θετική είναι, σύμφωνα με το 3F2010, το κλείσιμο πάνω από τις 1597 μονάδες, δηλαδή μία περαιτέρω ενίσχυση της τάξης του 7,55%.Σύμφωνα με τα διαγράμματα ρουλέτας, τα οποία υπολογίζουν το ποσοστό συνεδριάσεων θετικών και αρνητικών βαθμολογιών σε έναν τίτλο για ορισμένο χρονικό διάστημα, το Μάιο η μακροπρόθεσμη και η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ βαθμολογήθηκαν αρνητικά στο 100% των συνεδριάσεων με τη βραχυπρόθεσμη τάση να αποσπά θετική βαθμολογία, μόλις, στο 20% των συνεδριάσεων. Μέχρι στιγμής στον Ιούνιο, η εικόνα παραμένει ίδια με αυτήν του προηγούμενου μήνα όσον αφορά στην βαθμολογία της μακροπρόθεσμης και της μεσοπρόθεσμης τάσης του ΓΔ, ενώ υπάρχει βελτίωση ως προς τη βραχυπρόθεσμη, καθώς στο 50% των συνεδριάσεων είναι θετική.

http://www.sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.