# #

20 Απρ 2010

ΙΣΧΥΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΕΡΙΞΑΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ


Tην Παρασκευή 16 Απριλίου και έξω από τον παιδικό σταθμό στο «Δασάκι» Αριδαίας, άφησαν την τελευταία τους πνοή 2 αδέσποτα σκυλιά τα οποία φρόντιζαν φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής. Το έγκλημα των ζώων αυτών ήταν ότι……..γαύγιζαν τους άγνωστους που περνούσαν, προστατεύοντας την περιοχή όπου μεγάλωσαν! Ποτέ δεν είχαν δείξει καμία άλλη επιθετικότητα.
Τα ζώα αυτά με έξοδα του δήμου Αριδαίας είχαν στειρωθεί και εμβολιαστεί και δεν εγκυμονούσαν κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής.
Ο θάνατός τους επήλθε μετά την ρίψη «φόλας», δηλαδή ισχυρό δηλητήριο μέσα σε λίπη, που άγνωστος εγκληματίας σκόρπισε στην περιοχή. Τα ζώα πέθαναν μέσα σε φρικτούς πόνους και σπασμούς. Οι φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τον φιλοζωικό σύλλογο Αριδαίας που όμως ήταν αργά πλέον για να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στα αθώα ζώα.
Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι αυτός ο ασυνείδητος εγκληματίας που αποφάσισε να αφαιρέσει ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο, έριξε τα δηλητήρια έξω από παιδικό σταθμό με τον ορατό κίνδυνο κάποιο παιδάκι να άγγιζε ανυποψίαστο το δηλητήριο αυτό με τραγική και μοιραία κατάληξη!.
Ο φιλοζωικός σύλλογος κάλεσε την αστυνομία επιτόπου όπου επιβεβαίωσε και έκανε καταγραφή του συμβάντος και όπως έγινε γνωστό άρχισε ήδη η προανάκριση. Δείγματα από τα σπλάχνα των δηλητηριασμένων ζώων, όπως και δείγματα από το ύποπτο δόλωμα που βρέθηκε σε σημείο κοντά στον παιδικό σταθμό, στάλθηκαν μέσω της διεύθυνσης κτηνιατρικής για βιοψία και ταυτοποίηση του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε.

Υπάρχουν υποψίες για τον δράστη μετά από καταγγελίες των κατοίκων και η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

Ο θάνατος αδέσποτων ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι για το συμβάν ή είδε κάτι να ενημερώσει σχετικά το αστυνομικό τμήμα της Αριδαίας προς διευκόλυνση των ερευνών. Ο δράστης πρέπει να βρεθεί μιας και κρίνεται επικίνδυνος όχι μόνο για τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αλλά και για την ίδια την ανθρώπινη κοινωνία.

Αναρτήθηκε από TRUPOKARUDOS στις 3:33 AM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.