# #

4 Φεβ 2010

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΗΜΕΡΑ...ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ.
Αναρτήθηκε από anemomilos Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:59 π.μ.



Η Τσικνοπέμπτη, είναι ένα έθιμο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες.
Είναι μια μέρα κατά την οποία όλοι οι Έλληνες τρώνε κρέας(θα μου πεις τις άλλες δεν τρώνε;) και πηγαίνουν φυσικά στις ταβέρνες.
Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από την λέξη τσίκνα (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Είναι μια μέρα διασκέδασης και ετοιμασίας για την νηστεία της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα.
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στη 2η εβδομάδα της περιόδου που ονομάζεται Τριώδιο, η οποία αποτελείται απο τρεις εβδομάδες: την 1η εβδομάδα Προφωνή ή Προφωνέσιμη, την 2η εβδομάδα Κρεατινή ή Κρεοφάγος και την 3η εβδομάδα Τυρινή ή Τυροφάγος.
Στην ορθόδοξη παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η Πέμπτη θεωρούνταν η καταλληλότερη μέρα για κραιπάλες.Έτσι κατσίκια,σουβλάκια, μπριζόλες, λουκάνικα, παιδάκια,κοκορέτσια και κρασί,πολύ κρασί...κόκκινο είναι ελεύθερα για απόψε!!!
Τσικνοπέμπτη λοιπόν και μην νομίζετε πως μόνο εμείς έχουμε το προνόμιο, "Schmutziger Donnerstag" γερμανιστί, "Mardi Gras" γαλλιστί αλλά και "Mardi Gras" αγγλιστί στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά στη Νέα Ορλεάνη.
Σήμερα είναι μέρα γλεντιού και ''εξόδου''.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.