# #

8 Μαΐ 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΗ......SOS εκπέμπουν οι παιδικές χαρές!


Το απόγευμα της Τρίτης, 28 Απριλίου, καθώς πραγματοποιούσαμε την καθιερωμένη έρευνα πεδίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, ενόψει της λαϊκής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Σιδ. Σταθμού, μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε: 

´Ολες οι παιδικές χαρές ήταν γεμάτες χόρτα και εγκαταλελειμμένες.

Στην εικόνα της εγκατάλειψης, βέβαια, η δημοτική αρχή έχει φροντίσει να μας εθίσει, μιας και τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανακαίνιση, συντήρηση και γενικώς καμία προσπάθεια από την πλευρά της, για αξιοπρεπή και ουσιαστική αναβάθμιση των υπαρχουσών παιδικών χαρών. Για δημιουργία νέων, ούτε λόγος, θα ήταν υπερβολική η απαίτησή μας...
Ασφαλώς η δυσάρεστη έκπληξη δεν αφορά την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών, αλλά το θράσος της δημοτικής αρχής να μην ακούει και να μην κάνει αυτό που εδώ και μήνες φωνάζουμε και καταγγέλλουμε.


Η λαϊκή συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής είναι η τέταρτη στη σειρά που πραγματοποιεί η δημοτική παράταξη “Άλλος Δρόμος” και το βασικό θέμα της είναι πάντα η πορεία και εξέλιξη των παιδικών χαρών. Γιατί είναι ένα θέμα, που σε πρώτη ανάγνωση αφορά τα παιδιά μας και την ψυχοκινητική τους υγεία και κατάσταση, αλλά σε μια δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με τους δημόσιους χώρους συνολικά .
Στους δημόσιους χώρους διευκολύνεται η συνεύρεση, η επικοινωνία και ο διάλογος των πολιτών, που είναι και η βάση της δημοκρατίας. Οι χώροι αυτοί είναι και πρέπει να παραμένουν δημόσιοι και όσοι τους καταστρέφουν, τους κλείνουν και γενικά δεν τους σέβονται θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι.

Ας μας απαντήσει ευθέως και δημοσίως ο κύριος δήμαρχος γιατί κλείνει τις παιδικές χαρές; Δεν θέλει ή δεν μπορεί να τις κρατήσει σε λειτουργία; Γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του; Μάλλον του φτάνει μόνο μια πινακίδα (!) για καλύψει τις ευθύνες και την αδιαφορία τόσων ετών, χωρίς πραγματικά να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των παιδιών. 

Δηλαδή, αν κάποιο παιδί μπει στην παιδική χαρά με την πινακίδα “ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ” για να παίξει και έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα, ο δήμαρχος απλώς δε φέρει καμιά ευθύνη; 

Γιατί, ενώ υπάρχει ένας νόμος από το 2009 σχετικά με την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, αυτός αδιαφορεί;

Και  θεωρούμε ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω, σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση. Γιατί για άλλα και άλλα βρίσκει τα λεφτά.... όπως το να πληρώσει ιδιωτική εταιρεία (!) για να αξιολογήσει τις παιδικές χαρές, δουλειά που μπορεί να την κάνει κάποιος τεχνικός του Δήμου. Εάν τελικά δεν μπορεί και δεν θέλει ο κ. Δήμαρχος ας φύγει. Γιατί ανέλαβε πάλι τα ηνία αυτού του τόπου;

Από τον Σεπτέμβρη που ξεκινήσαμε τη θητεία μας στο  Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης,  τους ενημερώναμε και τους επιστήσαμε την προσοχή τους και για τους δυο νόμους, του 2009 και του  2014.
Μήπως το “παιχνίδι” είναι στημένο, κύριε δήμαρχε; Πού θα παίζουν τα παιδιά με κλειστές τις παιδικές; Σε ιδιωτικές παιδικές χαρές;


Οι σύμβουλοι του “Άλλου Δρόμου” στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης
Αναστάσιος Γιαμούζης
Σοφία Ελευθεριάδου
Κωνσταντίνος Ζάννας
                                                                       dkk.allosdromos@gmail.com       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.