# #

23 Μαρ 2011

Η ρίψη τής ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι





Ξαφνικά ένιωσα μια ανυπόφορη ζέστη που ερχόταν από το κέντρο… Βγήκα αμέσως έξω, περισσότερο απορημένη παρά τρομοκρατημένη, και αντίκρισα κάτι το απίστευτο… Άντρες και γυναίκες κατάμαυρους, καψαλισμένους, μισόγυμνους, χωρίς μαλλιά. Έβλεπες πρόσωπα να λιώνουν σαν κερί. Κι ούτε μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους δυστυχισμένους ν’ ανέβουν στα κάρα, γιατί ήταν χωρίς δέρμα. Μόνο που τους αγγίζαμε, ούρλιαζαν σαν τρελοί…».
Στόμου Καγιάμα, επιζήσασα τής Χιροσίμα
Το 1945, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος βρισκόταν ήδη στο τέλος του, με την ήττα τών Γερμανών. Η μόνη δύναμη που εξακολουθούσε να αντιστέκεται, ήταν η Ιαπωνία. Δεν έμελλε όμως για πολύ…

ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?


Αν κανείς νομίζει ότι μπορεί να κρυφτεί, τότε ήρθε η ώρα να πιστέψει πως
πρέπει να ξυπνήσει από το..............βαθύ του ΥΠΝΟ !!!!!!!
Η τεχνολογία είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ προχωρημένη και ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ................ΟΧΙ ΟΛΟΙ.
Αυτή είναι μια φωτογραφία από την ορκομωσία του Αμερικανού Προέδρου στην οποία
μπορειτε να ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ
ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ !!!!
Μπορείτε να κάνετε κλίκ σε οποιοδήποτε μέρος πάνω στη φωτογραφία........

Μέρες που είναι ...



 Μέρες που είναι καλό είναι να θυμηθούμε ένα παλιό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» που έχει τίτλο « Η Επανάσταση του 1821 και η παραχάραξή της».
Επίσης ας φέρουμε στην μνήμη μας απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας για τον ρόλο του παπαδαριού αυτή την χρονική περίοδο:

Oταν ξέσπασε η επανάσταση του '21 πατριάρχης έλαχε να είναι ο Γρηγόριος ο E', το άγαλμα του οποίου έχουμε και καμαρώνουμε στα Προπύλαια.
Aυτός, λοιπόν, έστειλε ένα φιρμάνι σε όλους τους ραγιάδες όπου οι επαναστάτες χαρακτηρίζονται: «αγνώμονες, φυγάδες, κακόβουλοι, τέρατα εμψύχου αχαριστίας, ...

Οι περίεργες υποθέσεις του Καντάφι με τον Σαρκοζί αιτία του πολέμου;




Η επίθεση κατά της Λιβύης που άρχισε αργά το βράδυ του Σαββάτου συνεχίζεται. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ με «οδηγούς» τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και τους  Γάλλους συνεχίζουν τις επιθέσεις με ρουκέτες και βόμβες εναντίον της Λιβύης  στο πλαίσιο της επιχείρησης «Οδύσσεια Αυγή».
Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν.


Το σχέδιο της Δύσης για την ανατροπή Καντάφι μέσω της αντιπολίτευσης έχει αποτύχει, και οι χώρες των «χρυσών δισ. ευρώ» ξεκίνησαν άμεσα τις επιθέσεις Επισημαίνουν ότι η πράξη αυτή τιμωρείται από τον ΟΗΕ. Ρωσία και  Κίνα απείχαν, και τώρα η Δύση προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει προς το συμφέρον τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα μίλησε εναντίον της επιχείρησης «Οδύσσεια Αυγή». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράσεις της Δύσης δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση με αυτά που είχαν πει ,ότι θα υπήρχε μόνο ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για την προστασία των αμάχων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οι δυτικές δυνάμεις που μιλούν για ειρήνη για τον λαό της Λιβύης που βομβαρδίστηκε από τον Καντάφι καταστρέφουν αυτή την ειρήνη οι ίδιοι; Σήμερα  στην Τρίπολη οι βομβαρδισμοί έχουν  στοιχίσει την ζωή  64 θυμάτων από τις επιθέσεις, οι περισσότεροι των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.
Πολυάριθμες πηγές, ...

Το «κομπιούτερ» του... Μίνωα



Οι Μινωίτες ήταν άριστοι... αστρονόμοι και πρώτοι είχαν ανακαλύψει τον αρχαίο χειροκίνητο υπολογιστή. Μάλιστα η ανακάλυψη αυτή είχε γίνει 1.400 χρόνια πριν από την ανακάλυψη του μηχανισμού των Αντικυθήρων, όπως αποκαλύπτει στο «Εθνος» ο ερευνητής Μηνάς Τσικριτζής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι... έθεσε πριν από λίγες ημέρες σε λειτουργία τον αρχαίο υπολογιστή.
Ο Κρητικός επιστήμονας, που φέρνει στο φως νέα δεδομένα στον χώρο της έρευνας, εντόπισε πρόσφατα όπως λέει τη «μήτρα» του αρχαίου υπολογιστή σε μινωικό εύρημα, το οποίο βρέθηκε το 1898 στο Παλαίκαστρο Σητείας και φυλάσσεται στο Μουσείο Ηρακλείου.
Πρόκειται για έναν «ακτινωτό κύκλο» που, ..

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ...



και φωνή και κορμί και ψυχή και....μπράβο
Η τραγουδίστρια ΓΚΟΥΕΝ ΣΤΕΦΑΝΙ δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο ''ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ'', το ίδρυμα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα μικρά θύματα του τσουνάμι.

Η τραγουδίστρια έκανε μια λιτή δήλωση: ''έχω πάρει έμπνευση από την Ιαπωνία για πολλά χρόνια και πραγματικά αγαπώ και σέβομαι τους Ιάπωνες και την παράδοσή τους.''

''Η καταστροφή στην Ιαπωνία είναι ανείπωτη και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ. Δεν θα μπορούσα να προβώ σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς την αγάπη και την υποστήριξη των οπαδών μου όλα αυτά τα χρόνια.''...

Πάτερ πρέπει εμείς οι Ορθόδοξοι να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας ή όχι;



Αναδημοσιεύω αυτούσιο άρθρο από το gonia.gr («ορθόδοξος χριστιανική γωνιά») με τίτλο «Πάτερ πρέπει εμείς οι Ορθόδοξοι να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας ή όχι;» προς τέρψιν και αποσβόλωσιν των αναγνωστών. Ευχαριστώ τον αναγνώστη που το έθεσε υπόψιν μου. (Δεν ξέρω αν θα ήθελε να φανεί το όνομά του.)

Ερώτησις:
Πάτερ πρέπει εμείς οι Ορθόδοξοι να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας ή όχι;
Απάντησις:
Άκουσε παιδί μου γενέθλια δικαιούνται να γιορτάζουν ...

Η Λιβύη και το "θαυμαστό" τσίρκο της Βουλής





Αυτοί οι άνθρωποι της Βουλής φαίνεται ότι ζουν σε άλλο πλανήτη. Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να λένε τέτοιες ηλιθιότητες, να παίζουν τόσο κακόγουστο θέατρο και να προβάλλουν την απαίτηση να τους παίρνει ο ελληνικός λαός στα σοβαρά. 
Σε εκπλήσσει πραγματικά αυτός ο θίασος των υπερφυσικών μπεμπέδων που εξακολουθούν, στο πείσμα της ηλικίας τους, να παίζουν τις κούκλες, να χωρίζονται σε φανταστικά στρατόπεδα, να πουλάνε κοπανιστό αέρα, να φουσκώνουν από αυτοϊκανοποιημένο ναρκισσισμό (πρωταθλητής εδώ ο Αβραμόπουλος) και να παίρνουν τις ανάλογες πόζες: Του «πάθους» της αερολογίας και του «μονομανούς» ναρκισσισμού…

Άγριο κράξιμο και στην Κατσέλη στην Θεσσαλονίκη! VIDEO




Αποδοκίμασαν την Λούκα Κατσέλη στη Θεσσαλονίκη
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εργαζόμενοι εισέβαλαν στον χώρο που γινόταν η συνάντηση της υπουργού Εργασίας με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες και αποδοκίμασαν τόσο την υπουργό Εργασίας όσο και τον κ. Ψωμιάδη....

Σπάνε τον αποκλεισμό της Λιβύης Έλληνες εφοπλιστές



Του Γιώργου Γ. Λιάρου

Αψηφούν τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Λιβύη Έλληνες αλλά και ξένοι εφοπλιστές και έχουν τοποθετήσει τα δεξαμενόπλοια τους σε θέσεις κοντά στους τερματικούς σταθμούς φορτοεκφόρτωσης αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων παρά τους βομβαρδισμούς επίγειων στόχων υποδομών από πυραύλους σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ναυτιλιακές πηγές.
Στρατιωτικές πηγές που επιχειρούν στην περιοχή δήλωσαν στο Lloyd’s List πως τουλάχιστον ένα ελληνικό τανκερ aframax «πλέει με σκοπό» κοντά σε λιμάνι μεταφόρτωσης. Εκτιμάται ότι η Λιβύη εξακολουθεί και παράγει περί τα 400.000 βαρέλια αργού ημερησίως έναντι 1,6 εκατ. πριν...

Τι ειπε ο Λακης για τα υποβρυχια...!!!


Το βασίλειο της ντόπας...!!!



thumb
Του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Όταν τον Σεπτέμβριο του 1997 η ΔΟΕ ανέθετε στην Ελλάδα την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η χώρα καταλήφθηκε από ντελίριο χαράς. Λίγες, απομονωμένες και –εν τέλει αδύναμες- φωνές απέμειναν να τονίζουν ότι δεν ήμασταν για τέτοια μεγαλεία. Ότι θα καταστρεφόμασταν οικονομικά χωρίς να αποκομίσει ο τόπος οφέλη.
Αυτές οι φωνές πνίγηκαν αφού η δύναμη των γνωστών τύπων που θα πλούτιζαν (κι άλλο) με τους αγώνες και τα συμπαραμαρτυρούντα ήταν μεγάλη. Η Ελλάδα ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ σε άχρηστα ...

Ο Vladimir Putin στη Σερβία



ImageΈφτασε σήμερα στη Σερβία ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin στο πλαίσιο της ανεπίσημης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στη Βαλκανική χώρα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βελιγράδι, ο Putin θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Boris Tadic και τον πρωθυπουργό Mirko Cvetkovic. Με βάση τα αποτελέσματα των συναντήσεών τους προβλέπεται να υπογραφούν διμερείς  συμφωνίες εμπορικού χαρακτήρα.
Όπως ανακοινώθηκε οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν επίσης την κατάσταση γύρω από το Λιβύη, τα...

Ρωσικό "μήνυμα" για Λιβύη – Tu-95 Bear μια "ανάσα" από την Αλάσκα



Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η ρωσική διπλωματία για τις συμμαχικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Ο Ρώσος πρέσβης στην έδρα του βορειοατλαντικού Συμφώνου Dmitry Rogozin δήλωσε πως πρόκειται να επιδιώξει ένα διακανονισμό για το θέμα της Λιβύης και πως το θέμα πρόκειται να είναι στην κορυφή της ατζέντας του συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας που πρόκειται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως δήλωσε ο Rogozin το σχέδιο της Ρωσίας είναι πολύ πιο ξεκάθαρο από ότι το αντίστοιχο των άλλων χωρών που μετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης.
Ταυτόχρονα ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε πως η Ρωσία δεν πρόβαλε εμπόδια...

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ


Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους...

Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους,διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής: 
57 Asians 
21 Europeans 
14 Americans (northern and southern) 
8 Africans 

 
52 women 
48 man 

 
70 color-skins 
30 whites 

 
89 heterosexuals 
11 homosexuals 


 

6 άνθρωποι θα κατέχουν το 59% του παγκόσμιου πλούτου και όλοι θα είναι Αμερικανοί
 ........

Συνέντευξη τύπου της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την κατασκευή τεχνητών υφάλων στο Κίτρος και το Λιτόχωρο




Συνέντευξη τύπου  παραχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας με θέμα τα έργα της κατασκευής τεχνητών υφάλων στις θαλάσσιες περιοχές Κίτρους και Λιτοχώρου.

Όπως ανέφερε...

Πέντε χώρες της Ενωμένης Ευρώπης κάνουν κατάσχεση τις αποταμιεύσεις γήρατος των πολιτών τους


 

του Udo Ulfkotte
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης 

Να είστε σίγουροι, ότι δεν θ' αργήσει να έρθει και στην Ελλάδα: Η κατάσχεση απο την κυβέρνηση, εν μέρει ή εν όλω, των αποταμιεύσεων γήρατος των πολιτών

Πριν μερικές εβδομάδες η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και η Ουνγγαρία ανακοίνωσαν, ότι προτίθενται να κατασχέσουν ένα μέρος ή το σύνολο των αποταμιεύσεων γήρατος των πολιτών τους (τις καταθέσεις τους για γερατειά). Για να.....


μπαλώσουν τις τρύπες του προϋπολογισμού τους.

Στη Βουλγαρία η κυβέρνηση εργάζεται ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 στην ενσωμάτωση των ιδιωτικών ομολόγων γήρατος, που ανέρχονται στα 224 εκατομμύρια, στο δημόσιο ταμείο. Η Ιρλανδία πήγε ένα βήμα παραπέρα: Η κυβέρνηση της...

Εικονικό μουσείο αποκτά ο Μέγας Αλέξανδρος





Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια αρχαιολόγων και σύγχρονων δημιουργών όπως ο Όλιβερ Στόουν και ο Άντι Γουόρχολ θα «πρωταγωνιστήσει» σε ένα εικονικό μουσείο που σχεδιάζει η ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Το μουσείο θα έχει τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος: από τις Αιγές στην Οικουμένη» και θα κάνει χρήση νέων τεχνολογιών.
Διάθεση ψηφιακών εικόνων, άμεση...

'EΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ΄΄ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

'


του Ανδρέα Μορφίτη

Πριν από μερικές βδομάδες παρακολούθησα την περίφημη εκπομπή του ΡΙΚ2 ''ΒΙΖ - ΕΜΕΙΣ'', με φιλοξενούμενο κάποιον Τουρκοκύπριο πολιτικό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Ελληνοκύπριο παρουσιαστή της εκπομπής, επανέλαβε πολλές φορές το χαρακτηρισμό «Ελληνόφωνες» κάτοικοι της Κύπρου, εννοώντας τους Ελληνοκύπριους. Ο Ελληνοκύπριος παρουσιαστής όχι μόνο δεν αντέδρασε στον τουλάχιστον ατυχή και υβριστικό χαρακτηρισμό του Τ/κ συνομιλητή του, αλλά στο τέλος της εκπομπής τον χαρακτήρισε ως έναν ξεχωριστό και εξαιρετικό
συμπατριώτη μας.

Υπέθεσα τότε ότι η σιωπή του Ελληνοκύπριου παρουσιαστή του ΡΙΚ οφειλόταν στο να μη χαλάσει το μονίμως επαναπροσεγγιστικό κλίμα της εκπομπής, που στοχεύει να φέρει τους Ε/κ και Τ/κ μαζί σε μια επανενωμένη και ευημερούσα Κύπρο. Μόλις πρόσφατα, ...

Μαντώ Μαυρογένους...




Μία γυναίκα, νέα, ὄμορφη, εὐκατάστατη, ἄριστα μορφωμένη γιὰ τὴν ἐποχή της, ἡ Μαντῶ Μαυρογένους. Μία γυναίκα ποὺ ἔχει χαρακτεῖ στὴν μνήμη τῶν Ἑλλήνων, ὡς μία ἡρωίδα, ἀλλὰ ἐλάχιστοι γνωρίζουν τὴν ἱστορία της. 


Οἱ ἐπιστολές της στὶς γυναῖκες τῆς Γαλλίας καὶ τῆς Ἀγγλίας ἐκείνη τὴν ἐποχή, συνετάραξαν τὰ τότε κοινωνικά κατεστημένα καὶ ὁδήγησαν σὲ ἕνα φιλελληνικό κύμα πολλοὺς Εὐρωπαίους πολίτες.



Ἡ Μαντώ, γεννήθηκε καὶ μεγάλωσε σὲ εὔπορο περιβᾶλλον. Ἡ μισὴ Μύκονος τῆς ἀνῆκε, τὴν ὁποία καὶ πούλησε γιὰ νὰ συνεισφέρῃ στὸν ἀγώνα. 


Πέθανε πάμπτωχη στὴν Πᾶρο, ἀπὸ...

Γυναίκες στα πεδία των συγκρούσεων



της Δώρας Αυγέρη

Βροχερό πρωινό στην οδό Λαγκαδά. Η πόρτα μιας μπαγαζιέρας τουριστικού λεωφορείου που φεύγει για την Τιφλίδα, κλείνει βαριά. Μέσα στις φτωχικές αποσκευές είναι κρυμμένο ένα φέρετρο, που θα ξεκινήσει το ταξίδι του για να παραχωθεί στο χώμα της Γεωργίας.

Δεν φανταζόταν έτσι το ταξίδι της επιστροφής η 22χρονη Μαρίνα, 
που είχε όνειρα όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Δεν έμεινε στιγμή χωρίς δουλειά, έστελνε όσα χρήματα μπορούσε στην οικογένειά της, μαζί με γράμματα και ευχές από τη Θεσσαλονίκη, με τους πολλούς μετανάστες από τη Γεωργία.
Αλλά αρρώστησε βαριά. Στο νοσοκομείο δεν ήταν μόνη. Οι μετανάστριες από την χώρα της φυλάγανε βάρδιες και τις ψιθυρίζανε στο αυτί ότι η μάνα της θα καταφέρει να πάρει άδεια και να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά,...

Οι αρχαίες Ελληνικές πόλεις του Εύξεινου Πόντου ...





Το όνομα 'Μαύρη Θάλασσα' (αρχικά Άξεινος Πόντος' (αφιλόξενη θάλασσα), αργότερα μετονομασμένος σε Εύξεινος Πόντος (φιλόξενη θάλασσα) για να κερδηθεί η εύνοια της θάλασσας, επινοήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες, λόγω του ασυνήθιστου μαύρου χρώματος, σε σύγκριση με την Μεσόγειο Θάλασσα. Η ορατότητα μέσα στο νερό στη Μαύρη Θάλασσα είναι κατά μέσο όρο περίπου 5 μέτρα, σε σχέση με τα 35 μέτρα που μπορεί να φτάσει στη Μεσόγειο. Ωστόσο, το νερό στις φωτεινές, καθαρές μέρες είναι όσο μπλε όσο και οποιασδήποτε άλλης θάλασσας. Η γη στο ανατολικό όριο της Μαύρης Θάλασσας, η Κολχίς (σημερινή Γεωργία, σηματοδοτούσε για τους Έλληνες ένα από τα όρια του αποικιακού τους χώρου.

Κατά την Ελληνική μυθολογία η περιοχή κατοικείτο από τη θεότητα «Πόντος», γιος του Αιθέρα και της Γαίας. Είναι επίσης η θάλασσα την οποία διέσχισε ο Ιάσονας κατά την Αργοναυτική εκστρατεία με το μυθικό πλοίο Αργώ. Η μυθολογία φέρει δε τον Αυτόλυκο, μέλος της...

Υπάρχουν όρια (;) στην απόκρυψη της αλήθειας !!!




Μέρα με την ημέρα, όσο περισσότερο η πλειοψηφία του κόσμου εντός και εκτός Ελλάδας βυθίζεται σε μια επιταχυνόμενη σπείρα γεγονότων που τείνουν να βγουν εκτός ελέγχου της εκάστοτε καθεστηκυίας τάξης ή τουλάχιστον να ξεφύγουν λίγο της πεπατημένης, τόσο περισσότερο πιο απροκάλυπτα χυδαίος γίνεται ο ρόλος των μεγάλων ΜΜΕ και των διαφόρων γνωστών ….μεγαλοδημοσιογράφων.

 Εκείνων των δημοσιογράφων που επανειλλημμένως κόπτονται για την «αντικειμενικότητα» της είδησης, υπερασπιζόμενοι τον εαυτό τους, που καλλιεργούν ένα συγκεκριμένο «αξιόπιστο» και πιο «διανοουμενίστικο» προφίλ, που φροντίζουν, σε μετρημένες δόσεις, να εκφράζουν τη «φιλολαϊκότητά» και με επιλεκτικότητα τον «ανθρωπισμό» τους, πχ τώρα για τον λιβυκό λαό που αιματοκυλίζεται από τον Καντάφι, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επέμβαση στη Λιβύη.

 (Αν και πχ την ίδια ώρα, ο παλαιστινιακός λαός που αιματοκυλίζεται δεκαετίες από τον ισραηλινό στρατό δεν χρήζει ανάλογης ..

Οι κοινωνικές εκρήξεις είναι πολύ κοντά...



thumb
Της Μιχαλούς
Όλο και πιο έντονη γίνεται η οργή και η αγανάκτηση των εξαγριωμένων πολιτών για την πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, και ίσως όχι άδικα. Οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι νιώθουν να πνίγονται.
Η πίεση αυτή βγαίνει με αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες πληθαίνουν μέρα με τη μέρα… Η απαξίωση της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής από τους πολίτες βρίσκεται πλέον σε ημερήσια διάταξη.
Συμφώνα με τον Πάγκαλο βέβαια  τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι υποκινούμενες και προέρχονται μόνο από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο…