15 Δεκ 2011

Το νέο νομοσχέδιο του M.Βορίδη.


 
Την αντίθεση του στο νομοσχέδιο του προκάτοχου του, Γ.Ραγκούση, για τα ταξί εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και άλλων αιχμηρών αντικειμένων Μάκης Βορίδης, μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πράξει κάτι που είναι αντίθετο στη συνείδηση του.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο κλάδος των ταξί θα ανοίξει με φυλετικά και ιδεολογικά κριτήρια, καθώς, όπως τόνισε, αυτό συνάδει με το ευρύτερο εθνικοσοσιαλιστικό συμφέρον.

Το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός  θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή όχι μόνο, των οδηγών ταξί, αλλά και σ’ ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Παρακάτω δημοσιεύουμε λίγες μόνο από τις αλλαγές που θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Μάκη Βορίδη....

1.Κάθε νέο ταξί θα «βγαίνει» στα χρώματα της γαλανόλευκης .

2.Σε κάθε κούρσα θα επιβάλλεται η ακρόαση του εθνικού ύμνου καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής, ενώ σε περίπτωση που κάποιος πελάτης διαφωνεί, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τριπλή κούρσα.
 
3.Σε κάθε νέο ταξί θα υπάρχει σύστημα ενδοεπικοινωνίας με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ώστε οι οδηγοί των ταξί να προσφέρουν και τις υπηρεσίες τους στην προστασία του πολίτη.

4.Οι οδηγοί ταξί θα είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τους ξένους πελάτες στο Α.Τ Ομονοίας.

5 Οι άδειες θα χορηγούνται μόνο σε Έλληνες οδηγούς με την απλή επίδειξη Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας  ή άλλου έγγραφου αντίστοιχης αποδεικτικής ισχύος.

6.Στο νέο ταξί εκτός από το παραδοσιακό «σταυρουδάκι» που κρεμούν αρκετοί οδηγοί στον καθρέπτη, τώρα θα υποχρεούνται να κρεμούν και το «τσεκουράκι». Οι λόγοι αυτής της υποχρεωτικής οδηγίας δεν έχουν διευκρινιστεί από τον υπουργό -παρά μόνο η διαβεβαίωση του πως το «τσεκουράκι» θα φέρει καλή τύχη σε κάθε οδηγό…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.