# #

14 Φεβ 2011

Σε super market Dia στην Ηγουμενίτσα απαγορεύεται η είσοδος στους μετανάστες

Το γεγονός ότι στο super market Dia στην Ηγουμενίτσα απαγορεύεται η είσοδος στους μετανάστες δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.
Στις περιοχές όπου ζουν πολλοί μετανάστες η ακροδεξιά βρίσκει προσφορο πεδίο δράσης. Η Ηγουμενίτσα, αποτελεί μια τέτοια  περίπτωση. Οι μετανάστες, επειδή δεν έχουν νομιμοποιητικα έγγραφα, αναγκάζονται να ανέβουν παράνομα στα φορτηγά που θα τους μεταφέρουν στην Ευρώπη, που είναι κι ο τελικός προορισμός των περισσοτερων από αυτούς, με αποτέλεσμα να μένουν σε προχειρους καταυλισμούς μέχρι να καταφέρουν να κάνουν το ταξίδι προς... το όνειρο. 
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή έχουν εκδηλωθεί πολλά περιστατικά ρατσιστικής βίας. Πριν απο ένα χρόνο ένας λιμενικός χτύπησε και σκότωσε τον
Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ. Πριν από δυο μήνες ένας χρυσαυγιτης πυροβόλησε στα γεννητικα όργανα έναν μετανάστη και την περασμένη εβδομάδα πακιστανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Φιλιατών με θλαστικά τραύματα στα μάτια.
 
Τώρα μαθαίνουμε ότι το super market Dia, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδιοκτησίας ενός συγγενούς του κατηγορούμενου για αποπειρα ανθρωποκτονίας χρυσαυγιτη, έχει δώσει εντολή στους υπαλλήλους του να μην επιτρέπουν στους μετανάστες να μπαίνουν για να ψωνίσουν. 
Όσο η κυβέρνηση θα θεωρεί τους μετανάστες αποδιοπομπαίους τραγους...
Όσο θα μας φοβιζουν με επιχειρήματα του τύπου "θα πλημμυρισουμε"...
Όσο θα μιλούν για τείχος που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι περισσότερους νεκρούς ανθρώπους στην προσπάθεια τους να ζήσουν...
Όσο τα ΜΜΕ θα βάζουν τον Άδωνι να μιλάει για κατάληψη της Νομικής απο λαθρομετανάστες εννοώντας ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας εδώ και 10 χρόνια, τόσο η φασιστική απειλή θα απλώνει τα πλοκάμια της.
Απαιτούμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών κι άσυλο στους πρόσφυγες, ώστε να μπορούν να παλεύουν μαζι μας για μια καλύτερη ζωή, για να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και να μην εγκλωβιζονται στη χώρα μας.
Ο πραγματικός εχθρος όλων μας είναι η τρόικα κι η κυβέρνηση. Μόνο ενωμένοι θα τους νικήσουμε!
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.