9 Μαΐ 2010

"Νεα Ελλαδα" ..το νεο κομμα


Νέα Ελλάδα» θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ονομασία του πολιτικού κόμματος που ονειρεύεται να ιδρύσει (στο μέλλον) η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την διαγραφή της από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τόσο από την Κοινοβουλευτική ομάδα όσο και από το κόμμα.
Η διαγραφή της κατέστη αναγκαία, σύμφωνα με το κόμμα, διότι την περασμένη Τετάρτη η κυρία Μπακογιάννη κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, έδωσε θετική ψήφο στους επαχθείς οικονομικούς όρους που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Ελλάδα και νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο η ίδια όσο και τα «φερέφωνά» της στο εσωτερικό και το εξωτερικό έσπευσαν να αποδώσουν χαρακτήρα «ηρωικό» στην ενέργειά της υποστηρίζοντας πως η διαγραφή της αποτέλεσε «ένα σοβαρότατο γενικό λάθος, αλλά και πολιτικής τακτικής» του κ. Σαμαρά, όπως υποστήριξε σε κύριο άρθρο της, Παρασκευή 7 Μαίου 2010 η «γεροντοκόρη της Αστόριας» θρηνούσα για την πολιτική απώλεια του βασικού της στηρίγματος στην Αθήνα…
Ωστόσο κάτι τέτοιο θα είχε ενδεχομένως βάση, αν δεν συνέτρεχαν ορισμένοι λόγοι:
Εάν δεν είχε προηγηθεί η ήττα της κυρίας Μπακογιάννη στην πρόσφατη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας.
Εάν αμέσως μετά την ήττα της δεν έδειχνε σε όλους τους τόνους και σε όλα τα ΜΜΕ την δυσφορία της για την απώλεια της προεδρικής καρέκλας την οποία προφανώς βάση «οικογενειακού δικαίου» την προεξοφλούσε...
Εάν δεν έσπευδε να δείχνει την δυσφορία της για την «ανέλπιστη» ήττα της και με πολιτικό τρόπο μη συμμετέχοντας στις εργασίες των οργάνων του κόμματος.
Εάν η ίδια δεν είχε εκδηλώσει από πολύ παλιά, σε συνεργάτες και πολιτικούς της φίλους, την επιθυμία της «να γίνει χαλίφης στη θέση του Χαλίφη».
Εάν, με άλλους λόγους, η κυρία Μπακογιάννη αμέσως μετά την ήττα της δεν έδινε εμφανή σημεία ότι επιζητούσε την προσχηματική αποχώρησή της από τη Νέα Δημοκρατία. 'Η, σε κάθε άλλη περίπτωση, την υπονόμευση του αρχηγού.
Για όλους τους πιο πάνω λόγους, δικαίως ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς (όπως άλλωστε έπραξε και ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε ότι αφορά τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δημαρά, Οικονόμου και Σακοράφα) προχώρησε στην διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την κοινοβουλευτική Ομάδα και –μετά την επακολουθήσασα επιθετική στο πρόσωπό του- ανακοίνωση της κας Μπακογιάννη και στη διαγραφή της από το κόμμα.
Ωστόσο το πολιτικό ζήτημα τώρα εστιάζεται στις επαφές που κάνει η κυρία Μπακογιάννη προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη βουλευτών της ΝΔ στο διάβημά της να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος ίσως όχι άμεσα αλλά «τον κατάλληλο χρόνο».
Πάντως, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα που εκτιμούν ότι η πολιτική καριέρα της κυρίας Μπακογιάννη ολοκλήρωσε τον κύκλο της είτε προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος είτε ενδεχομένως προσχωρήσει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή το ΛΑΟΣ.
Το «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» της Πατουλίδου καταξιώθηκε αναπαραγωγής, παρά την αθυροστομία του, επειδή ήταν πράγματι αυθόρμητο και αληθινό. «Η Νέα Ελλάδα», όμως, ή όπως αλλιώς ονομάσει η κυρία Μπακογιάννη, τελικά, το νέο κόμμα, θα αποτελεί προϊόν πολιτικού υπολογισμού και κομματικού συμφέροντος σε τέτοιο βαθμό που θα αυτοαναιρέσει κάθε δυνατότητα να καταστεί πόλος έλξης ψηφοφόρων........................http://www.kalami.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.